Btw terugvorderen of subsidies mogelijk?

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er lokale subsidies vanuit gemeentes. Overigens zijn zonnepanelen ook zonder subsidies rendabel. Helemaal als u bedenkt dat u de btw kunt terugvorderen. De btw op de aanschaf van de gehele installatie kunt u, ook als particulier, terugvorderen bij de belastingdienst met het formulier Opgaaf Zonnepaneelhouders. De belastingdienst ziet u als kleine ondernemer. U kunt daarom na de terugvordering, vragen om ontheffing van administratieve verplichtingen (te betalen btw over de gegenereerde stroom). Bent u gehuwd of woont u samen, dan is het goed om te weten dat de naam die op de nota’s van de energieleverancier staat ook de ondernemer is voor de btw. Diegene moet zich aanmelden bij de Belastingdienst en de aangifte(n) indienen. 

Dijk zonne-energie helpt u bij het terugvragen van de btw met onze gratis btw terugvragen-service; als wij uw panelen hebben gelegd. U ontvangt van ons een link naar Nationale Belasting Adviseurs en na het invullen van het (overzichtelijk) invulformulier regelen zij voor u de rest.
U heeft al zonnepanelen en wilt onze hulp bij het terugvragen van uw btw op uw zonnepanelen? Dan zijn kost voor de btw terugvragen-service € 60,--.
De termijn waarbinnen u als consument de btw kunt terugvragen op de aanschaf/installatie van uw zonnepanelen is tot 6 maanden na afloop van het jaar van uw aankoop.  

De Belastingdienst heeft per 2020 met terugwerkende kracht haar regels aangepast waardoor het voor tenminste 3 jaar niet mogelijk is om opnieuw btw terug te vorderen op uw naam. Let op: als u in 2019 of daarvoor zonnepanelen heeft gekocht en daar de btw over heeft teruggevorderd is er wel een mogelijkheid. Wellicht heeft u de mogelijkheid om de btw terug te vorderen op naam van iemand anders, zoals uw eventuele partner. Die persoon moet voldoen aan de volgende voorwaarden:
1.    De zonnepanelenfactuur moet op zijn/haar naam staan
2.    Het energiecontract moet op zijn/haar naam staan

Het financiële rendement van zonnepanelen is vergelijkbaar met een jaarlijkse spaarrente van 6-8%. Kortom, wilt u een aantrekkelijk rendement behalen, heeft u wat spaargeld over, en heeft u een geschikt dak? Steek uw geld dan vooral in zonnepanelen!

Terug naar Veel gestelde vragen

 
E-mailen
Bellen
Instagram