Zit er garantie op zonnepanelen?

Bij zonne-panelen is er sprake van verschillende soorten garanties.

Productgarantie

De productgarantie zit op zowel de zonnepanelen zelf als op de omvormer(s). Deze garantie is van toepassing op defecten van het product, niet op de geleidelijke achteruitgang van de opbrengst. Op omvormers is 5 jaar het minimum, maar 10 jaar of meer wordt ook aangeboden.

Productgarantie van AUO is maximaal 15 jaar. Met een opbrengst garantie van minstens 90% na 10 jaar en 80% na 25 jaar. Bij defecten van AUO zonnepanelen verzorgt Dijk zonne-energie de afhandeling voor u.

Vermogensgarantie

Zonnepanelen verouderen heel langzaam. De opbrengst bij een bepaalde hoeveelheid zonlicht zal na enkele jaren met zo'n 0,5% (een half procent) per jaar achteruit gaan. Maar bij veel systemen is zelfs zo'n langzame achteruitgang niet waargenomen. Fabrikanten geven op niet-defecte zonnepanelen normaal gesproken een vermogensgarantie dat deze na 20 of 25 jaar nog minstens 80% van het vermogen in nieuwstaat hebben.

Vraag aan uw leverancier of de vermogensgarantie 'lineair' is. Dat betekent: als uw zonnepanelen al na 12 jaar meer dan 0,5% per jaar achteruit gaat, u niet tot jaar 20 hoeft te wachten om op deze garantie aanspraak te doen.

Garantie op de installatie

Deze garantie is van toepassing als bijvoorbeeld een kabelaansluiting van de installatie niet goed is en problemen gaat veroorzaken, of de bevestigingsmaterialen loskomen bij een 'normale' storm (een tornado, net zoals oorlogsgeweld, valt over het algemeen buiten het bereik van welke garantie of verzekering dan ook).

Dijk zonne-energie geeft 5 jaar garantie op uw installatie.

Systeemgarantie

De leverancier zegt daarmee: ik heb veel vertrouwen in zowel het installatiewerk als de zorgvuldig op elkaar afgestemde combinatie van montageonderdelen, omvormer en panelen. Als er binnen de termijn van de systeemgarantie iets mis is hoeft mijn klant niet uit te zoeken/aan te tonen waar het probleem zit, we zorgen dat het systeem weer probleemloos werkt. U hoeft dan ook geen inspectie- of transportkosten te betalen. Tenzij, natuurlijk, het probleem blijkt veroorzaakt door een verwijtbare fout van de consument, een haperende wifi verbinding voor de monitoring, een lekkend dak of natuurgeweld. De systeemgarantie omvat de garantie op installatie en montagematerialen.

Dijk zonne-energie geeft 5 jaar systeemgarantie bij zonnepanelen van AUO.  

Terug naar Veel gestelde vragen


 
E-mailen
Bellen
Instagram